Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rafael Nadal vyhral po päťsetovej bitke US Open

.redakcia .šport

Španiel porazil Daniila Medvedeva a na konto si pripísal devätnásty grandslamový titul.

Rafael Nadal vyhral po päťsetovej bitke US Open AP Photo/Adam Hunger

nadal porazil o desať rokov mladšieho Medvedeva, ich vzájomnú bilanciu tak upravil na 2:0. V päťsetovej strhujúcej bitke zvíťazil 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4. V počte najprestížnejších tenisových ocenení sa doťahuje na rekordéra Rogera Federera, ktorý má na konte 20 vyhratých grandslamov. 

Nadal si z New Yorku odnáša prémiu 3,85 milióna dolárov. Tridsaťtriročný Španiel ukázal, že rozhodne ešte patrí medzi svetovú špičku a aj keď sa v jeho rokoch už niektorí tenisti poberajú pomaly ale isto do dôchodku, zdá sa, že Nadal je na vrchole svojich síl. 

Nadal viedol 2:0 na sety, napokon si musel svoj ďalší grandslam vybojovať v päťsetovej bitke.AP Photo/Adam Hunger/SITANadal viedol 2:0 na sety, napokon si musel svoj ďalší grandslam vybojovať v päťsetovej bitke.

„Bol to šialený zápas. Fantastické finále,“ povedal po finále Nadal. „Myslel som si, že mám ten zápas pod kontrolou, ale nakoniec to bolo nesmierne ťažké. Z vedenia 2:0 bola dráma, nervozita na mojej strane bola obrovská. Musím pogratulovať Daniilovi, že dokázal zápas takto zdramatizovať a všetci videli, prečo je v takom mladom veku už svetovou štvorkou. To, akým spôsobom bojoval, bolo naozaj skvelé. Ďakujem aj divákom, že ma podporovali, nikde inde asi nie je viac energie ako tu v New Yorku,“ dodal Španiel. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite