Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nečakaný líder Tour de France: Julian Alaphilippe má rekord v držaní žltého dresu

.dávid Jackanič .šport

Tour de France vstúpila do svojho záverečného týždňa. A treba povedať, že s nečakaným lídrom v žltom drese. Julian Alaphilippe predvádza tento rok životný výkon a mnohí sa pýtajú, odkiaľ v sebe berie toľko sily a odhodlania.

Nečakaný líder Tour de France: Julian Alaphilippe má rekord v držaní žltého dresu AP Photo/ Christophe Ena/SITA Alaphilippe po životných výkonoch neustále počúva otázky o tom, či neberie doping.

je šprintér? Alebo je nebodaj vrchár? Ako je možné, že je tak dobrý v časovke? Aj to sú otázky, ktoré si ľudia sledujúci cyklistiku kladú počas tohtoročnej Tour de France na adresu Juliana Alaphilippa.

Francúz prežíva rozprávkovú sezónu. Desaťnásobný sezónny víťaz prišiel na Tour obhajovať bodkovaný dres pre najlepšieho vrchára, no zajtra to bude už trinásty deň, kedy bude mať na sebe oblečený žltý dres pre najlepšieho jazdca v pelotóne.

Alaphilippe po životných výkonoch neustále počúva otázky o tom, či neberie doping, odkiaľ v sebe berie toľko sily a ako je možné, že sa mu tak darí.

Po nedeľňajšej etape síce stratil niečo vyše pol minúty z náskoku na najväčšieho favorita Gerainta Thomasa, no pre Alaphilippa to nebolo prekvapením.

AP Photo/Thibault Camus/SITA

„Nie je prekvapením, že som dnes stratil čas. Mal som stuhnuté nohy po sobotňajšej etape. Myslím si, že to bol problém asi každého. Úloha však bola splnená. Cieľom bolo udržať si žltý dres a stále som v ňom. Sen pokračuje.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite