Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vyfajčí šesťdesiat cigariet denne, do štyridsiatky pracoval ako bankár. Dnes trénuje slávny Juventus Turín

.dávid Jackanič .šport

Iba málo futbalových trénerov spravilo za posledné roky taký výrazný progres ako on. Z pozície bankára sa prepracoval až do anglickej Premier League, kde trénoval londýnsku Chelsea. Od novej sezóny bude trénovať slávny Juventus Turín.

Vyfajčí šesťdesiat cigariet denne, do štyridsiatky pracoval ako bankár. Dnes trénuje slávny Juventus Turín Darko Bandic/AP/SITA 30. máj 2019 Baku, Azerbajdžan: Vtedajší tréner Chelsea Maurizio Sarri fajčí cigaretu po víťazstve svojho tímu v zápase Chelsea vs. Arsenal.

ešte pred pár rokmi ho poznali len tí najväčší futbaloví fajnšmekri v Taliansku. Maurizio Sarri totiž prvýkrát okúsil ako tréner taliansku Serie A až v roku 2014, vtedy ako tréner druholigového Empoli, pomohol tomuto mužstvu dostať sa medzi taliansku elitu.

Príbeh Maurizia Sarriho je odlišný od tých ostatných, ktoré vo svete futbalu poznáme. On totiž nikdy nebol profesionálnym futbalistom. A ak ho stretnete na ulici, väčšinou s cigaretou v ústach. Maurizio Sarri je totiž náruživý fajčiar, za deň stihne vyfajčiť až 60 cigariet.

Keď ho pred dvoma rokmi angažovala ako trénera Chelsea Londýn, bol to škrt cez rozpočet pre talianskeho trénera. Na štadionóch v Anglicku je totiž zakázané fajčiť. Sarri sa s ničím takým predtým nestretol. V Taliansku je totiž väčšina štadiónov starých a tým pádom je na nich aj dovolené fajčiť. Sarri to vyriešil po svojom a počas zápasov žul žuvací tabak.

„Počas zápasov si nezapálim, ale hneď po záverečnom hvizde si jednu musím dať. Kedysi bolo pre mňa naozaj ťažké to vydržať, ale teraz už sa cítim v poriadku, priznal v jednom rozhovore Sarri.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite