Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slovákov povedie legenda. Miroslav Šatan sa stal novým šéfom hokeja

.dávid Jackanič .šport

Miroslav Šatan sa stal novým prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Rozhodla o tom dnešná voľba na Kongrese SZĽH. Šatan získal v hlasovaní 229 hlasov, jeho protikandidát Šmátrala 99 hlasov.

Slovákov povedie legenda. Miroslav Šatan sa stal novým šéfom hokeja SITA/Branislav Bibel

dnešný Kongres SZĽH rozhodol o tom, že prezidentom zväzu bude najbližšie tri roky Miroslav Šatan. Šatan tak končí ako generálny manažér slovenskej reprezentácie a presúva sa do čela vedenia slovenského hokeja. 

Protikandidátmi Šatana na post šéfa zväzu boli Jaromír Šmátrala a Dárius Rusnák. Rusnák sa krátko pred voľbami svojej kandidatúry vzdal. 

Pred kongresom bol Šatan miernym favoritom, i keď bolo reálne ťažké určiť, kto vo voľbách uspeje. Všetci traja kandidáti sa snažili mobilizovať sily medzi slovenskými hokejovými klubmi, pretože práve zástupcovia klubov majú volebné právo rozhodovať o prezidentovi zväzu ale i ďalších členoch výkonného výboru SZĽH. 

šatan za posledné dva roky spravil pre slovenský hokej veľmi veľa

Miroslav Šatan patril v minulosti medzi najlepších slovenských hokejistov. S Pittsburghom získal Stanley Cup, bol pri všetkých úspechoch slovenskej hokejovej reprezentácie vrátane zlatej medaily z majstrovstiev sveta v roku 2002.  V pozícii generálneho manažéra odviedol veľký kus roboty, keď na Slovensko dotiahol fínskeho odborníka Jukku Tikkaju, ktorý sa snaží od základov zmeniť systém výchovy mladých hokejistov. 

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite