Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Čo sa po prehre s Nemcami musí stať, aby sme postúpili

.dávid Jackanič .šport

Hokej je hra, kde na ľade korčuľuje 12 hráčov a nakoniec s nami vždy vyhrá Nemecko. Aj tak by sa dalo po včerajšku preformulovať slávne futbalové porekadlo Garyho Linekera. Slováci znova nezvládli koniec zápasu, Nemcom podľahli 2:3 gólom 27 sekúnd pred koncom.

Čo sa po prehre s Nemcami musí stať, aby sme postúpili Marek Lukáč/SITA Smútok po zápase. Naši hokejisti boli v priebehu hry lepší. Aj tak si zo zápasu s Nemcami neodnášame ani bod.

na oboch mužstvách bola cítiť zodpovednosť. Nemci dobre pokryli stredné pásmo a bránili nám v plynulom prechode do útoku. Slovensko pritom jasne dominovalo na strely, no úvodný gól, paradoxne, strelili Nemci.

dlhé vedenie

Inkasovaný gól však pomohol slovenskému mužstvu. Zrazu sme pôsobili nabudene, dohrávali sme súboje a zintenzívnili korčuľovanie. Aj preto prišla presilovka, najprv o jedného, vzápätí o dvoch hráčov. Pri hre „päť na troch“ dostal puk Andrej Sekera a slovenský kapitán nechytateľnou strelou vyrovnal. Presilovka o jedného hráča pokračovala a aj tú sme dokonale využili. Libor Hudáček dostal presnú prihrávku a zblízka poslal Slovensko do vedenia. Naši mali zrazu na ľade obrovskú prevahu, súpera v zápase prestrieľali takmer dvojnásobne. V tretej tretine s prehľadom ubránili štvorminútové vylúčenie Kocha.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite