Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kto bude majster sveta (pohľad pred MS)

.dávid Jackanič .šport

Už v piatok sa v Bratislave a Košiciach začnú hokejové majstrovstvá sveta. Najsilnejšie zostavy majú Rusko a Švédsko, ale silná je aj Kanadou, Česko a Fínsko. A Slovensko hrá doma.

Kto bude majster sveta (pohľad pred MS) Boris Németh

poznáme už nomináciu Slovenska na Majstrovstvá sveta. Prekvapilo, že v nej chýba veľký nitriansky talent Samuel Buček, najlepší strelec nedávno skončeného ročníka slovenskej extraligy. Ale bolo vidno, že v príprave pôsobil trochu unavene. Do nominácie sa nezmestil ani čerstvý majster českej hokejovej ligy v drese Třinca Tomáš Marcinko, ktorý počas roka neabsolvoval reprezentačné zrazy. A obrancu Mária Grmana vyradilo zranenie.

Svetový šampionát bude plný zvučných mien a veľkých osobností svetového hokeja. Pozreli sme sa na to, ktoré tímy majú najväčšiu šancu na úspech, ale i kto je najväčším adeptom na zostup. 

košická skupina

Skupina v Košiciach vyzerá „naoko“ slabšia. Lenže omyl - sú v nej  USA a Kanada, ktoré bez ohľadu na zostavu hravajú pravidelne o titul.

V zostave Ameriky nechýba budúca draftová jednotka Jack Hughes, ktorý oslávi počas majstrovstiev sveta ešte len osemnáste narodeniny. Američania sa zväčša slabšie rozbiehajú, no minuloročný bronz z Dánska hovorí za všetko. 

Kanada tento rok nemá v mužstve najviac zvučných mien. Ale má vynikajúceho brankára Pittsburgu Penguins Matta Muraya a hviezdneho útočníka Johna Tavaresa z Toronta.

Boj o štvrté postupové miesto bude nesmierne vyrovnaný.

Ten mal v NHL výbornú sezónu, zaznamenal 88 bodov. S Torontom vypadol už v prvom kole play-off, a preto bude hladný po úspechu v drese Kanady, ktorá podľa nás získa medailu. 

Fínsko privádza tento rok na šampionát len troch hráčov z NHL, jadro mužstva tvoria hráči z domácej súťaže, zo Švédska a KHL. I keď v mužstve už nie sú hráči zo „zlatého“ tímu z roku 2011, keď sa šampionát konal na Slovensku, Fínsko je vždy záruka kvality. 

Boj o štyri postupové miesta bude nesmierne vyrovnaný. Pobije sa oň šesť mužstiev, vrátane Slovenska, Nemecka a Dánska. Na Slovensku ako usporiadateľovi bude najväčší tlak, ktorý však podľa nás zvládmeme a postúpime. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite