Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovan má na viac, ako „len" vyhrať ligu

.dávid Jackanič .šport

Futbalový Slovan Bratislava vyhral v nedeľu v Žiline a po dlhých piatich rokoch vrátil titul späť do hlavného mesta. Pred Slovanom je však mnoho iných a väčších výziev, ako je titul v domácej súťaži.​

Slovan má na viac, ako „len" vyhrať ligu Milo Fabian/SITA

do tohto ročníka vstupoval bratislavský Slovan ako vždy s tými najvyššími ambíciami. Klub s najvyšším rozpočtom na Slovensku totiž nemôže mať menšie ciele ako ovládnuť slovenskú ligu a získať Slovenský pohár. V pohári sa Slovanu v posledných rokoch darilo, no liga bola pre belasých akoby zakliata. Neustále výmeny na trénerskom poste, odchody a príchody hráčov, neprítomnosť fanúšikov na tribúnach. Tá bola spôsobená najmä tým, že Slovan viac ako deväť rokov hrával svoje domáce zápasy na Pasienkoch, kedysi štadióne mestského rivala Interu Bratislava.

Slovan nezískal titul päť rokov. V tejto sezóne mal o motiváciu postarané. Vidina návratu na nové Tehelné pole, ktoré bude zároveň aj národným štadiónom, ale aj sté výročie od založenia klubu. V lete prišiel okrem iného Andraž Šporar, najdrahší futbalista slovenskej ligy so suverénne najvyšším platom (60 000 eur mesačne). Tréner Martin Ševela vedel, že sa od neho a jeho hráčov nič iné ako titul neočakáva. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite