Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako sa Hamšík dostal do Neapola? Intuícia, osud, ale i predané rodinné auto

.dávid Jackanič .šport

Marek Hamšík po dlhých dvanástich rokoch opustil Neapol a odišiel do čínskeho Dalianu. V meste spod Vezuvu však zanechal hlbokú stopu a nezmazateľne sa vryl do histórie klubu.

Ako sa Hamšík dostal do Neapola? Intuícia, osud, ale i predané rodinné auto Peter Maďar/SITA

nakoniec Marek Hamšík Neapol opustil. Tentoraz naozaj. Neapolskí fanúšikovia v určitom momente dúfali, že sa všetko zmení. Že príbeh ich lásky s ich úžasným kapitánom potrvá naďalej. Správa Neapola o tom, že zastavuje transakciu s Čínou však bola iba dočasná. Marek odišiel preč. Práve v deň, ktorý všetci vyznávajú ako deň lásky, na sv. Valentína. Hamšík bol stále tichým lídrom Neapola. Namiesto slov Slovák uprednostňoval skutky. Zdanlivo hanblivý a chladný, ale s vrúcnym, teplým srdcom. Pravdepodobne pre tento  motív opustil Neapol takto náhle. Vtedy, keď už bol prestupový trh uzavretý, v momente, v ktorom mohol opustiť mesto bez toho, že by ho zaplavili správy o jeho odchode. Nakoniec Hamšík odišiel v tichosti presne tak, ako pred dvanástimi rokmi do Neapola prišiel. S rukou na srdci naposledy na svojom milovanom štadióne San Paolo proti Sampodorii, ktorú dvihol k nebu ako by chcel povedať „vždy budete tu". Jednoduchý pozdrav. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite