Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Davis Cup: Nový tréner ani Kližan na postup nestačili

.dávid Jackanič .šport

To, že nešlo o obyčajný zápas, naznačovala už atmosféra pred Národným tenisovým centrom.

Davis Cup: Nový tréner ani Kližan na postup nestačili Diana Černáková/SITA

stovky zvedavých fanúšikov netrpezlivo čakali na to, kým sa dostanú dnu. Slovensko sa dostalo do I. svetovej skupiny po trinástich rokoch. 

Pár dní pred stretnutím sme sa dozvedeli, že do Bratislavy nepricestuje najlepší kanadský hráč uplynulých rokov, Miloš Raonič, štvrťfinalista nedávno skončeného Australian Open. Šanca na postup vyzerala čím ďalej, tím reálnejšie. Nestalo sa. 

Na slovenskej strane sa všetka pozornosť presunula na Martina Kližana. Dlhodobo najlepší slovenský tenista však v minulosti nepredvádzal v národnom tíme vyrovnané výkony. Všetko sa zmenilo po tom, čo sa Kližanovým trénerom stál kapitán daviscupového tímu Dominik Hrbatý, ikona tejto súťaže v slovenských farbách. Martin Kližan začal podávať lepšie výkony na turnajoch i v Davis Cupe. Začal sa mierniť i pri rozhovoroch pre médiá. Do reprezentácie sa tešil a napokon, ako priznal pred zápasom Dominik Hrbatý, Martin vedel a vie, že úspech slovenského tímu bude závisieť najmä od jeho výkonov a že Slovensko proti Kanade bude potrebovať jeho dva body. Otázka, ktorá visela vo vzduchu bola, kto doplní Martina Kližana. Nehrajúci kapitán Hrbatý sa rozhodoval medzi Filipom Horanským a Norbertom Gombošom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite