Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vlhová so Schiffrinovou si zo svetového pohára spravili vlastnú súťaž

.dávid Jackanič .šport

Rodáčka z Liptovského Mikuláša spoločne s Američankou Mikaelou Shiffrinovou v tejto sezóne ukazujú, že si vo Svetovom pohári zo slalomu spravili vlastnú súťaž. Petra Vlhová však ukazuje, že sa najmä v posledných dvoch sezónach stala omnoho komplexnejšou lyžiarkou než v minulosti.

Vlhová so Schiffrinovou si zo svetového pohára spravili vlastnú súťaž Giovanni Auletta/AP/SITA

slovenskí športoví fanúšikovia nezvykli tráviť minulé zimy pri televíznych obrazovkách veľa času. Samozrejme, s výnimkou zimných olympijských hier.  Naučila nás to však fantastická biatlonistka Anastasia Kuzminová, ku ktorej sa v tejto sezóne pridala Paulína Fialková, ktorá zbiera jedno výborné umiestnenie za druhým. Lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová dosahovala výborné výsledky vo svojej disciplíne počas celej kariéry, o čom svedčí aj počet jej umiestnení na pódiu – bolo ich rovných tridsať. V tejto sezóne nás však tešia a ťahajú k obrazovkám najmä výkony inej lyžiarky, stále iba 23-ročnej Petry Vlhovej.

Vo  švajčiarskej  Crans Montane vo februári  2011 získala titul juniorskej majsterky sveta  v  obrovskom  slalome  v  kategórii  do  18 rokov. V januári  2012  sa v  rakúskom  Innsbrucku  stala  víťazkou  slalomu  na zimných  olympijských  hrách mládeže. Získala tak prvú  slovenskú zlatú  medailu  zimných  olympijských  hier mládeže. Okrem toho  na  tomto  podujatí  dvakrát  skončila na  štvrtom  mieste, a to v superkombinácii a obrovskom slalome. Podarilo sa jej  vybojovať aj  titul majsterky na  otvorených  majstrovstvách Slovenska v Jasnej. Z juniorských  majstrovstiev  sveta v  talianskom  Roccarase  v  marci 2012 si odniesla  bronzovú  medailu. Petra Vlhová debutovala vo Svetovom pohári 29.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite