Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fialkovej hviezda žiari silnejšie, než sme si vedeli a mohli predstaviť

.dávid Jackanič .šport

Dnes sa len potvrdilo, že slovenský ženský biatlon patrí momentálne k najlepším na svete. V Novom Měste na Morave v pretekoch Svetového pohára s hromadným štartom vyhrala Anastasia Kuzminová, hneď za ňou skončila práve Paulína Fialková. Išlo už o jej štvrté pódiové vystúpenie v tejto sezóne.

Fialkovej hviezda žiari silnejšie, než sme si vedeli a mohli predstaviť Petr David Josek/AP Photo/SITA

pritom nemusela vôbec súťažiť. Ešte pár dní pred začiatkom Svetového pohára nemala podpísanú zmluvu so zväzom a hrozilo, že vynechá celú sezónu. Nakoniec sa však obe strany dohodli -  a urobili dobre. Nepôjde o žiadne zbožné zveličovanie, keď povieme, že Paulína Fialková má momentálne životnú formu. Respektíve - a to je ešte lepšie - blíži sa k nej. 

Vráťme sa však zhruba o desať mesiacov naspäť. 

plač v priamom prenose

V juhokórejskom Pjongčangu počas zimných olympijských hier sa práve odohrávala zmiešaná biatlonová štafeta. Biatlonoví odborníci a tréneri odhadovali šance slovenského kvarteta veľmi nádejne. Opatrne sme dúfali aj v medailu. Až kým neprišla na rad Fialkovej prvá streľba.

Ležala na zmrznutej podložke a s tamojšou strelnicou si vôbec nevedela dať rady. Strela, vedľa. Strela, vedľa. Míňala jeden terč za druhým. Z ôsmich rán nakoniec trafila len raz. A to nebolo všetko. Namiesto štyroch trestných kôl odbehla len tri, pretože keď sa veci kazia, tak poriadne. Znamenalo to dve minúty penalizáciu navyše.

Štafetu odovzdávala s takmer šesťminútovou stratou. V tom čase aj ona, aj tréneri aj všetci diváci vedeli, že je koniec - a nie že koniec šancí na medailu. Skrátka koniec. Slovensko štafetu nedokončilo, stiahli nás z pretekov, pretože najlepšie družstvá predbehli našu štafetu o celé kolo. 

„Paulína Fialková vo Svetovom pohári momentálne doslova žiari.“ 

Zatmenie. Strelecký kolaps. Katastrofálny skrat. Aj tak sa o nej vyjadrovali slovenské médiá. Na sociálnych sieťach sa objavilo - nuž, presne to, čo by ste očakávali, že sa objaví.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite