Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Bročka, Poór a otrasy v Spartaku Trnava

.anton Vydra .šport

​Spartak Trnava si zažil tento rok svoju slávu a môže si zažiť aj svoj rýchly pád. Nad klubom sa rozprestrelo hrozivejšie temno než futbalové prehry. Majiteľ klubu Vladimír Poór opúšťa svoju vlajkovú loď a spolu s ním odchádza aj tréner a niekoľko ľudí z predstavenstva. Čo sa deje?

Bročka, Poór a otrasy v Spartaku Trnava Ivan Kopčáni/SITA Hráč Spartaka Matúš Čonka, Martin Poór, Vladimír Poór a hráč Lukáš Greššák sa tešia z víťazstva v odvetnom futbalovom zápase play-off UEFA Európskej ligy.

keď v roku 2015 trnavský podnikateľ Vladimír Poór otváral svoj nový, na slovenské pomery v tom čase najmodernejší štadión a obchodné centrum City Arena, nechal si ho „pokrstiť“ priamo Robertom Ficom. Oslavy to boli veľkolepé a z futbalového chrámu Spartaka Trnava (spojeného, samozrejme, s tvrdým biznisom) sa stalo miesto, ktoré podľa niektorých malo byť pýchou Trnavy. Nuž, s tou pýchou sa dá polemizovať. Dnes môže byť Trnava hrdá skôr na Nádvorie, ale som ochotný pripustiť, že tento estetický súd smie ostať vecou vkusu.

Po troch rokoch je všetko inak. Pôvodný tvorca trnavskej City Areny a majiteľ klubu Spartak Trnava sa náhle (hoci aj tá náhlosť mala svoje celkom tiahle dejiny) rozhodol opustiť vlastný klub, stiahnuť odtiaľ všetky svoje peniaze a ešte si aj ponadávať na fašistických fanúšikov a takisto na Mesto Trnava, ktoré mu vraj iba hádže polená pod nohy. Ak k tomu pridáme zdravotné ťažkosti, tak sa Poórovo vycúvanie z bojiska javí ako čisto pragmatický, až racionalizovaný krok.

„Poór svoj odchod oznámil zjavne v urazenej nálade, v ktorej mu je už jedno, čo sa bude s Trnavou diať.“

Pokiaľ ide o fanúšikov, Poór má celkom pravdu. Sú medzi nimi takí, ktorí pravidlám férovosti nijako nerozumejú a asi ani nikdy rozumieť nebudú. Naposledy sa pred verejnosťou prezentovali na zápase s Anderlechtom ešte na domácom trávniku, kde sa nevyhli rasistickým prejavom, za čo klub dostal pokutu vo výške 60-tisíc eur a zatvorenie štadióna pre vlastných fanúšikov na nasledujúci zápas UEFA s Dinamom Záhreb.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite