Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Nenaplnený potenciál i zlé rozhodnutia. Reprezentačná kariéra Weissa je na konci

.dávid Jackanič .šport

Vladimír Weiss mladší sa už v skorom veku stal oporou slovenského futbalu. Keby nebol taký, aký je, mohol ňou byť doteraz. Lenže potom by to nebol Vladimír Weiss.

Nenaplnený potenciál i zlé rozhodnutia. Reprezentačná kariéra Weissa je na konci Efrem Lukatsky/AP Photo/SITA Vladimír Weiss v zápase Slovenska proti Ukrajine v Aréne Ľvov.

dvere do národného mužstva si zatváral už dlho. Po ďalšom excese v zápase Ligy národov proti Česku si ich, zdá sa, zatvoril už úplne.

Keď pred viac ako deviatimi rokmi nominoval vtedajší reprezentačný tréner Vladimír Weiss starší na kvalifikačný zápas svojho syna, viacerí krčili plecami. Tréner svoju nomináciu zdôvodnil tým, že počas víkendu pred kvalifikačným zápasom navštívil prípravný duel na Nou Campe v Barcelone, kde sa jeho syn predstavil v drese Manchestru City. Odohral celý zápas a podľa jeho slov patril medzi najlepších mužov zápasu. 

Vladimír Weiss mladší proti Severnému Írsku nesklamal. Predviedol fantastický výkon. Po ihrisku doslova lietal, prihral na gól Stanislavovi Šestákovi a patril medzi najlepších slovenských hráčov. Postupne sa zaradil medzi opory slovenského tímu a spoločne s Miroslavom Stochom a ďalšími mladými hráčmi predstavoval symbol nastupujúcej futbalovej generácie. Vyvrcholením ich snaženia bol historický postup Slovenska na majstrovstvá sveta v roku 2010 v Južnej Afrike. Slovensko dokonca postúpilo zo skupiny a v osemfinále stroskotalo na neskoršom finalistovi Holandsku. Misia sa podarila.

Vladimír Weiss mladší odohral na šampionáte tri zápasy a nikto nepochyboval o tom, že bude rovnako dôležitým článkom slovenskej reprezentácie v nasledujúcich rokoch. Weiss svojou hrou zabával divákov, predvádzal fantastické kúsky v súbojoch jeden na jedného a strieľal krásne góly.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite