Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: Blázon, ktorý prinútil futbalistov zbierať odpadky

.filip Olšovský .šport

V roku 2001 hrali v semifinále Ligy majstrov. Odvtedy však stihli spadnúť do tretej najvyššej súťaže a cestou vystriedať presne dvadsať trénerov. Z Leedsu United sa stal spiaci velikán anglického futbalu, ktorý sa zdal neprebuditeľný. Až kým nenajal trénera číslo 21.

.športovec víkendu: Blázon, ktorý prinútil futbalistov zbierať odpadky Claude Paris/AP/SITA Tréner Leedsu United donútil svojich hráčov vykonať prácu, ktorú musia fanúšikovia odrobiť, aby si mohli dovoliť lístok na zápas.

hráči pod jeho vedením prichádzajú na štadión už o deviatej ráno. Zostávajú tam až do siedmej či ôsmej večer – veď futbal je ich prácou, tak kam inam by sa vraj ponáhľali. Marcelo Bielsa je tréner, akých v diplomatickej hantýrke nazývajú neortodoxnými. On je však ešte čosi viac, plnohodnotný blázon – veď aj jeho prezývka znie El Loco – ktorý každému klubu okamžite vtisne svoj šialený rukopis.

„Zvolal si všetkých svojich hráčov a na tri hodiny im prikázal zbierať odpadky v okolí tréningového centra.“

Keď prišiel v lete do Leedsu United, bol to šok. Niekdajší tréner Argentíny alebo Čile sa nechal zlákať klubom z druhej anglickej ligy?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite