Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: Áno, ten zubár je stále zubár

.filip Olšovský .šport

Po dvoch rokoch je na Islande všetko po starom. Miestni futbalisti šokujú futbalový svet, ich fanúšikovia zdokonaľujú svoj špeciálny pokrik a reprezentačný tréner je stále zubár.

.športovec víkendu: Áno, ten zubár je stále zubár Sergei Chuzavkov/SP/SITA Heimir Hallgrimsson pôsobí ako zubár v juhoislandskom Vestmannaeyjari.

vtedy, pred dvoma rokmi vo Francúzsku, to bol šok pre celý futbalový svet. Kde sa vzali tí severania s takmer identickými priezviskami, ktorí neprehrali s Ronaldovým Portugalskom, a potom vyradili slávne Anglicko? Prišli odborné analýzy aj vtipné príbehy o hráčoch, ktorí za reprezentáciu hrajú popri inom zamestnaní. A hoci vďaka tomu vieme o islandskom futbalovom zázraku po dvoch rokoch viac, stále dokáže prekvapiť. Ako v sobotu v zápase s Argentínou.

„Hallgrimsson stále pred každým domácim zápasom zájde do krčmy na okraji Reykjavíku a pripije si s fanúšikmi.“

Titulky novinových článkov patria hlavne bránkarovi Hannesovi Halldorssonovi, ktorý zneškodnil pokutový kop Lionelovi Messimu (a vo voľnom čase si privyrába ako režisér) či obrancovi Birkirovi Saevarssonovi, ktorý si na majstrovstvá sveta musel vypýtať priepustku z továrne na balenie morskej soli.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite