Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Číslo 18 žije

.martin Mojžiš .šport .hokej

Na tohtoročných majstrovstvách sveta išlo z hľadiska slovenskej hokejovej reprezentácie o veľa. Dopadlo to dobre. Asi najlepšie, ako mohlo. Podstatne lepšie, ako keby sme postúpili do štvrťfinále.

Číslo 18 žije BRANISLAV BIBEL/SITA 2. máj 2018 Bratislava: Miroslav Šatan, generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie, počas odchodu na MS.

postup by bol horším výsledkom ako piate miesto v skupine. Vyvolal by totiž do budúcnosti očakávania nezodpovedajúce realite. Tieto očakávania by nemohli byť dlhodobo napĺňané a zákonite by viedli ku sklamaniam. A všeobecné sklamanie by bolo tým najhorším, čo by sa mohlo stať.

To, o čo sa hralo v Dánsku, vôbec nebol postup. Hralo sa o niečo oveľa dôležitejšie. Hralo sa o dôveru k ceste nastúpenej generálnym manažérom reprezentácie Miroslavom Šatanom. Hráč s číslom 18 patril vždy k úplne najdôležitejším hráčom Slovenska. Dnes, keď už nehrá, je ešte dôležitejší. Závisí od neho do veľkej miery budúcnosť slovenského hokeja. Nielen reprezentácie, celého hokeja. 

miroslav Šatan

To, do čoho sa Šatan pustil, je nesmierne náročná vec. To, že dokázal získať Craiga Ramsaya do funkcie trénera reprezentácie (za tie peniaze, ktoré Ramsay za túto funkciu dostáva) je niečo, čo sa takmer nedá doceniť. Neúspech na majstrovstvách sveta by práve tento Šatanov kľúčový krok hneď na začiatku spochybnil a ťažká cesta by sa stala ešte oveľa ťažšou, ak nie úplne neschodnou.

„Šatan s Ramsayom teda nestoja len pred úlohou veci urobiť, ale aj pred úlohou aspoň čiastočne vysvetliť čo najväčšiemu množstvu ľudí, čo to vlastne robia.“

Ramsayovou úlohou pritom nie je len pomôcť reprezentácii. Jeho úlohou je zreformovať celý slovenský hokej. Zmeniť spôsob, akým sa hokej v tejto krajine hrá, ako je organizovaný – od najmladších žiakov až po najvyššiu ligu. Slovo, ktoré sa v tejto súvislosti znova a znova opakuje, je slovo systém. Všetci ho poznáme, ale kto mu rozumie? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite