Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.športovec víkendu: Cestovateľ z Egypta

.filip Olšovský .šport

Milujú ho spoluhráči, fanúšikovia, ktorí mu zložili už niekoľko piesní aj susedia v rodnom Egypte, za ktorými jazdí zakaždým, keď má trochu času. Ťažko by ste dnes hľadali obľúbenejšieho futbalistu, než je Mohamed Salah.

.športovec víkendu: Cestovateľ z Egypta Anthony Devlin/PA via AP/SITA

boli časy, keď do rodnej obce Najrij cestoval autobusom. Najprv vyrážal smerom do Káhiry a odtiaľ každý večer v týždni naspäť. Do školy chodil na siedmu ráno, no už o dve hodiny strkal učiteľom do rúk potvrdenie, vďaka ktorému mohol už o deviatej odísť a vyraziť do hlavného mesta – aby stihol tréning o pol štvrtej popoludní.

Po tréningu sa vydal na cestu domov, kam dorazil okolo desiatej večer. Jednosmerná cesta mu trvala približne štyri či päť hodín. Mohamed Salah to takto, tam a naspäť, ťahal každý pracovný deň, približne štyri roky bez prestávky. Nikdy sa nesťažoval a bol rád, že narozdiel od spolužiakov nemusí sedieť v škole až do poobedia. On mal od malička jediný sen – byť najlepším egyptským futbalistom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite