Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: Tennys, ten tenista z Tennessee

.filip Olšovský .šport

Keď si v Starbuckse objednáva kávu, už radšej neuvádza svoje meno. Nebavilo ho dookola odpovedať na otázku, či hráva tenis. Po tohtoročnom Australian Open možno podobných otravných otázok ubudne. Možno už aj baristi vedia, že Tennys Sandgren je naozaj tenista.

.športovec víkendu: Tennys, ten tenista z Tennessee Vincent Thian//AP/SITA Už po prvom týždni bol Tennys Sandgren posledným Američanom, ktorý ešte nevypadol z mužského či ženského pavúka.

meno dostal po svojom švédskom starom otcovi. V detstve si vraj kvôli nemu až tak neužil, veď aké už len vtipy sa dajú robiť z toho, že niekto sa volá takmer rovnako ako šport. Väčšou zábavou pre spolužiakov bolo, že Tennys bol z Tennessee. Pre tenis sa rozhodol až neskôr.

„Už o pár dní môže stáť v semifinále zoči-voči Rogerovi Federerovi.“

Keď sa mu ako tínedžerovi začalo trochu dariť, zranil sa. Späť na vyššie priečky rebríčka sa začal drať až minulý rok, keď sa konečne dostal do prvej stovky mužského rankingu. „Takmer som sa na to vykašľal. Splnil som si cieľ a nevedel, čo ďalej,“ spomína dnes Sandgren. Po pár mesiacoch sa však opäť rozbehol.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite