Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: So športovcom roka to o rok môže byť ľahšie

.filip Olšovský .šport

Začína sa čas rekapitulácií a medzi také patrí aj spomínanie na najúspešnejšieho športovca uplynulého roka. Chris Froome je jedným z vážnych kandidátov, aj keď do úplnej dominancie mu stále niečo chýba. O rok by už nemuselo.

.športovec víkendu: So športovcom roka to o rok môže byť ľahšie Christophe Ena/AP/SITA Chris Froome dosiahol v jednej sezóne niečo, čo sa podarilo len hŕstke pretekárov.

takto pred týždňom zvíťazil Brit v hlasovaní čitateľov portálu Cyclingnews o najlepšieho cyklistu uplynulého roka. O niekoľko hlasov predbehol minuloročného víťaza Petra Sagana – najmä vďaka víťazstvám na dvoch z troch najväčších etapových pretekoch roka – Tour de France a Vuelte. Okrem týchto pretekov závodil Froome len sporadicky, no len kombináciou spomínanej dvojice triumfov dosiahol jeden z najväčších úspechov cyklistu za posledné roky. Ani to mu však nestačilo.

„Áno, budem štartovať v ročníku 2018,“ napísal na Twitter koncom novembra krátku vetu, za ktorú pridal hashtag @giroditalia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite