Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: Z lavičky do piesočných dún

.filip Olšovský .šport

Existujú športovci, ktorí súťažili na letnej aj zimnej olympiáde. Sú aj takí, ktorí na vrchole úspešnej kariéry presedlali na iný šport. A od minulého týždňa existuje už aj futbalový tréner, ktorý sa rozhodol, že pôjde na automobilový Dakar.

.športovec víkendu: Z lavičky do piesočných dún Armando Franca/AP/SITA André Villas-Boas sa vykašľal na luxusnú zmluvu, ktorá mu v Číne prinášala pätnásť miliónov eur ročne a na nový rok naberie smer Južná Amerika.

rely Dakar je jeden z najťažších a určite najslávnejších automobilových pretekov. Už sa síce pre bezpečnosť nejazdí v Afrike, ale v Južnej Amerike, no pretekári stále v ukrutných horúčavách prechádzajú cez rôzne skalné úseky, piesočné duny či záveje blata. Veľa z nich preteky nedokončí, tí najmenej šťastní sa rok čo rok ani nevrátia domov. 

„Pôvodne chcel štartovať na motorke, no múdrejší priatelia ho prehovorili.“

André Villas-Boas je futbalový tréner, skôr distingvovaný typ manažéra, ktorý na hráčov príliš nepokrikuje a na zápas chodí v obleku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite