Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: Ako si škodoradostný Švéd vyrobil nočnú moru

.filip Olšovský .šport

Čakať do víkendu je zbytočné. V športovom svete sa asi ťažko za tie dva dni odohrá podobne epický príbeh, ako ten štvrtkový z Manchesteru. Síce trval iba zlomok sekundy, no mal v sebe viac drámy, než celý zvyšok sezóny oboch zúčastnených tímov dokopy.

.športovec víkendu: Ako si škodoradostný Švéd vyrobil nočnú moru Miguel RIOPA/AFP/profimedia Švéd John Guidetti v smutnej póze krátko po štvrtkovom zápase s Manchesterom United.

španielska Celta Vigo prehrala prvý zápas na domácom ihrisku 0:1. Ak chcela napriek tomu postúpiť do finále Európskej ligy, druhej najprestížnejšej klubovej súťaže, potrebovala v odvete svojmu súperovi streliť aspoň dva góly. Lenže tým súperom bol Manchester United, jasný favorit dvojzápasu, ktorý v Európskej lige na domácom ihrisku doteraz iba vyhrával.

Manchester vo štvrtkovej odvete vyhrával aj po polčase a dlho všetko vyzeralo jednoznačne. Päť minút pred koncom sa však španielskemu tímu podarilo vyrovnať a od postupu do historického finále ho delil jediný gól. Celta si však po zvyšok zápasu nedokázala vypracovať žiadnu vyloženejšiu šancu. Napokon to niekoľko sekúnd pred koncom skúsili jej hráči tým najjednoduchším spôsobom. Loptu nakopli z vlastnej polovice pred bránu Manchesteru a dúfali, že sa sériou náhod dostanú do šance.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite