Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: Mark Selby, ďalší hrdina z Leicestru

.filip Olšovský .šport

Snooker, čoraz populárnejší a rozšírenejší biliardový šport, má od pondelka staronového šampióna. Marka Selbyho, hrdinu z mesta v srdci Anglicka, ktoré športový svet v posledných rokoch zásobuje iba prvotriednym materiálom.

.športovec víkendu: Mark Selby, ďalší hrdina z Leicestru  ChinaFotoPress/Profimedia 1. máj 2017: Mark Selby počas finálového zápasu v sheffieldskom divadle Crucible.

bBC vysiela snookrové majstrovstvá sveta takmer non-stop. Celé dva týždne je minimálne jeden z jej kanálov okupovaný veľkým zeleným stolom s farebnými guľami, na ktorom si chcú hráči z celého sveta splniť svoj sen. Ešte aj čas medzi zápasmi BBC vypĺňa hrou, počas ktorej musia jednotliví hráči odpovedať na kvízové otázky a vzápätí v čo najrýchlejšom čase odpratať zo stola určený počet gúľ. O najlepší čas sa dlho delili viacerí hráči. Až kým k stolu nezavolali Marka Selbyho.

Ten, aj keď nevedel odpovedať na všetky otázky (a preto mu na stole zostalo o čosi viac gúľ), stôl vyčistil o desať sekúnd rýchlejšie, než všetci ostatní. Jasne tak dal najavo, že po minulom ročníku, keď na majstrovstvách sveta v anglickom Sheffielde triumfoval po druhý raz, mu pokojne môže patriť aj tento.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite