Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koniec éry Klyčkovcov

.peter Zajac .šport

Volodymyr Klyčko prehral na londýnskom štadióne Wembley pred 90 000 divákmi v 11. kole t. k. o. s Anthonym Joshuom z Veľkej Británie. A skončil tým veľkú éru.

Koniec éry Klyčkovcov Nick Potts/AP/SITA Legendárny ukrajinský boxer Volodymyr Klyčko utrpel po dlhom čase porážku v zápase proti Britovi Anthonymu Joshuovi.

volodymyr Klyčko nastúpil do ringu za zvukov ukrajinskej hymny, ktorú spievala jeho švagriná. Po prehre na body s „cigánskym kráľom“ Tysonom Furym, prvej po deviatich rokoch obhajoby titulu majstra sveta v ťažkej váhe, bol odhodlaný získať naspäť všetky tituly, ktoré stratil. Anthony, syn nigérijských prisťahovalcov, sa narodil neďaleko Londýna vo Watforde a nastúpil za zvukov Orffovej Carminy Burany.

Bol to zápas dvoch gladiátorov v aréne, a tak bol aj inscenovaný. V prvých kolách mal ľahkú prevahu Joshua, ktorý viackrát hneď na začiatku kola prerazil Klyčkov kryt, v piatom kole ho poslal na zem, ale Klyčko vzápätí fakticky neviditeľným úderom trafil Joshuu na bradu, takže ten ostal stáť v ringu asi minútu totálne dezorientovaný, úplne bez krytu a zjavne vôbec nevedel, kde je. To bola Klyčkova najväčšia šanca.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite