Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V alpskom lyžovaní sme skončili strieborní

.redakcia .šport

Slovenský zmiešaný tím skončil druhý na 44. majstrovstvách sveta v St. Moritzi. Velez-Zuzulová, Vlhová, Falat a Andreas Žampa vo finále paralelného slalomu prehrali s Francúzskom.

V alpskom lyžovaní sme skončili strieborní Alessandro Trovati/AP/SITA Andreas Žampa počas súťaže družstiev na majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní v St. Moritzi.

slovenskí reprezentanti senzačne vybojovali striebornú medailu v utorkovej tímovej súťaži na Majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní vo švajčiarskom St. Moritzi. Slováci v zložení Veronika Velez-Zuzulová, Petra Vlhová, Andreas Žampa a Matej Falat zo štyroch súperov našli premožiteľov až vo finále, keď ich Francúzi zdolali pri vyrovnanom skóre 2:2 iba o 8 stotín sekundy v redukovanom súčte najlepších jázd rýchlejších mužov a žien. Striebro zo St. Moritzu je prvou zjazdárskou medailou pre Slovensko na MS nielen v modernej histórii samostatnosti, ale aj v súčte všetkých šampionátov, keď boli slovenskí lyžiari ešte súčasťou Československa.

O bronz si to rozdali Švédi a Švajčiari a severania na smútok domácich fanúšikov zvíťazili 3:1.

„Každý šiel do toho s veľkými ambíciami, ale toto je medaila, s ktorou sa vopred nerátalo. Je to, takpovediac, nadplán, veľmi sa z toho teším. Dievčatá podali skvelé výkony zodpovedajúce tomu, že patria do slalomovej špičky, chlapci im zdatne sekundovali.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite