Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zsolt Simon: Na našej východnej hranici je už rok vojna

.zsolt Simon .spoločnosť

Územné nároky agresora vedú vždy k vojne a utrpeniu. Bolo tak aj za Hitlera, keď si robil nárok na Sudety. A nezostalo to iba u susedov.

Zsolt Simon: Na našej východnej hranici je už rok vojna SITA/AP Photo/Vadim Ghirda, File

ani Rusko neostalo iba na Kryme, ba čo viac ani Doneck a Luhansk nestačili, cieľ bol a je už celá Ukrajina. A čo potom? Prídeme na rad my?

Za uplynulý rok sme tu mali nápor stoviek tisíc vojnových utečencov. Deň čo deň máme možnosť vidieť utrpenie rodín vo vojnovej zóne. Uvedomujeme si, ak by Rusko bolo na našich hraniciach, hrozba útoku by tu bola deň čo deň priamo u nás. V takom prípade by sa kedykoľvek mohlo začať s bombardovaním nášho územia.

Maďarské fórum odsudzuje ruskú agresiu na Ukrajinu. Rusko považujeme za vojnového agresora. Mali sme možnosť zažiť ruskú nadvládu pred rokom 1998 a od slobody to bolo ďaleko. Darmo sme boli súčasťou toho istého bloku, slobodne sme predsa nemohli cestovať ani do Maďarska. Ostatné ani nechcem spomínať. 

Pre nás je jednoznačne najlepším riešením, ak naším východným  susedom nie je Putin ale Ukrajina. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite