Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pápež František odsúdil počas letu z Afriky kriminalizáciu homosexuality

.michal Oláh .spoločnosť

Na tlačovej konferencii počas dnešného letu do Vatikánu zo šesťdňovej návštevy Konga a Južného Sudánu pápež František odsúdil kriminalizáciu homosexuality a zneužívanie myšlienok zosnulého pápeža Benedikta XVI. ultrakonzervatívcami v katolíckej cirkvi na šírenie netolerantných názorov voči LGBTI+.

Pápež František odsúdil počas letu z Afriky kriminalizáciu homosexuality SITA/AP Photo/Gregorio Borgia

pápež František dnes cestou z Afriky opakovane zdôraznil, že homosexualita nesmie byť kriminalizovaná. Urobil tak cestou z Konga a Južného Sudánu, v ktorom je homosexuálne spolužitie stále trestné. František následne odsúdil zneužívanie myšlienok svojho predchodcu Benedikta XVI., ktorý je katolíckymi utratradicionalistami zneužívaný pre ich vlastné ideologické ciele. Podľa Františkových slov Benedikt XVI. nielenže nestál za ultrakonzervatívnymi prúdmi v katolíckej cirkvi, ktoré sa vyznačujú nízkou mierou tolerancie nielen voči LGBTI+, ale aj rozvedeným katolíkom, kňazom, ktorí zanechali svoje povolanie či prijímaniu Eucharistie na ruku. 

„Naopak“, povedal František, „mnohé tieto otázky som s Benediktom konzultoval a on s nimi súhlasil.“  

Počas letu položili reportéri pápežovi otázku, čo by odkázal rodinám v Kongu a Južnom Sudáne, ktoré odmietli a/alebo vyhodili z domu svoje homosexuálne deti, pretože sa riadili striktným učením katolíckej cirkvi o homosexuálnom sexuálnom vzťahu, ako neprijateľnom hriechu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite