Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

České voľby: Pavel chorý, Babiš kňučí

.juraj Petrovič .spoločnosť

V Čechách vrcholí prezidentská kampaň druhým týždňom pred druhým kolom volieb. Andrej Babiš sa sťažuje na výhražné listy. Petr Pavel ochorel, v nedeľu sa síce zúčastnil prezidentskej debaty v Českej televízii, ale pre chorobu zrušil svoj pondelňajší program.

Juraj Petrovič

nedeľná prezidentská debata bola celá v znamení trvalého útoku Andreja Babiša na protikandidáta, prípadne na moderátora. Babiš opakoval dokola svoje štyri základné tézy – Pavel je komunistický rozviedčík (nie je), Pavel je kandidát päťkoalície (nie je, trojkoalícia SPOLU podporila Pavla, Nerudovú a Fischera, Pavel je ale nezávislý kandidát), Pavel chce vojnu a on, Babiš, chce mier (úplný nezmysel) a keď sa stane prezidentom, bude spojovať národ (ako, keď trvalo vyhlasuje, že pôjde Fialovej vláde po krku, nevysvetlil).  

Bývalý český minister financií, neskôr premiér a majiteľ Agrofertu Andrej BabišSITA/AP PHOTO/PETR DAVID JOSEKBývalý český minister financií, neskôr premiér a majiteľ Agrofertu Andrej Babiš

Bývalý náčeník Generálneho štábu Armády Českej republiky a neskôr predseda vojenského výboru NATO, generál vo výslužbe Petr PavelSITA/AP PHOTO/PETR DAVID JOSEKBývalý náčeník Generálneho štábu Armády Českej republiky a neskôr predseda vojenského výboru NATO, generál vo výslužbe Petr Pavel

Pavel sa, zrejme aj kvôli chorobe a údajnej horúčke, zvládol len brániť a na mnohé Babišove jednoznačne klamlivé tvrdenia len rezignovane vyhlásil, že to sa asi ani nedá komentovať. Ostrejšie sa ozval proti dehonestácii armády a označil Babiša za chaotického mikromanažéra, ktorý nezvládol pandémiu covidu-19. Vyzval tiež Babiša, aby sa ospravedlnil vojakom, ktorých svojimi billboardami urazil.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite