Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Silný výber pre .týždeň: Láska kvitne v každom veku

.slavomír Olšovský .spoločnosť

Od nového roka mám pocit, že som sa na zoznamke pre naozaj už starších a pokročilých: predseda vlády, a nielen on, snorí po novej 76tke!

Silný výber pre .týždeň: Láska kvitne v každom veku

samozrejme, aj takto neskoro, takpovediac na jeseň svojho funkčného obdobia, ba čo viac, aj politického života, má každý nárok na novú etapu, nové vzťahy, nové lásky a – povedzme si na rovinu – aj na nové avantúrky. 

Nejde len o to, že tak ako elánisti, ani nominálny líder vlády nevie byť sám – ide tu – ako v každom dobrom príbehu o čosi viac. O boj proti mafii, proti skorumpovanému Sulíkovi, a čoraz viac  zdá sa – aj proti zlovoľným liberálom, ktorí by nám chceli prepašovať do našej hetero spoločnosti akýchsi kvír ľudí... 

„Ako každému pubertiakovi, aj Igorovi Matovičovi treba zobrať mobil. “

Ako tak sledujem facebooky a internety slovenských prominentných politikov, zatiaľ sú pytačky nie veľmi úspešné, aj keď Juraj Šeliga ako Kecal z Prodané nevěsty už čosi basuje zo scény, detto aj ďalšia operná – až operetná postava – Veronika Remišová. 

Aby sme to premiérovi Hegerovi pri hľadaní partnerky (tej novej 76tky) uľahčili, tu je zopár tipov: 

Zoberte si príklad z Borisa Kollára: treba si dobre vybrať. Opakovane. A nenechať sa odradiť prípadným neúspechom. Cez srdce pán predseda, cez srdce! 

Ako každému pubertiakovi, aj Igorovi Matovičovi treba zobrať mobil. Inak vám snahy o nový vzťah bude rozvracať. Sú o tom mrte holywoodskych komédií. (Prípadne ho pošlite do kadetnej školy). 

Stará láska nehrdzavie: nie je prejavom zúfalstva, ale skôr zrelého šetrenia síl, ak sa pred objavovaním nových krás najskôr popýtate u partneriek, ktoré ste už mali – ste ešte voľné? Nemáte chuť začať si znova, (pani SaSkia, napríklad?). Veď nemusíme rovno holtomiglan-holtodiglan (teda kým nás smrť nerozdelí): stačí aj na pár pekných chvíľ, v lete k moru, v zime na lyžovačku... 

A posledná rada: ako často vravíme v Silnom výbere: niekedy je nadšená amatérka lepšia ako znechutená profesionálka. (Myslíme tým samozrejme na kuchárku – ale aj v politike je to obstojná rada.) 

A teraz na záver naozaj jedna vážna rada: pán premiér, hľadáte nie „novú 76tku“ ale novú väčšinu v parlamente. A cesta z toho bujarého debilizmu, kam sme sa – aj vinou OĽANO – dostali, vedie cez postupnú deinfantilizáciu slovníka a politických pomerov. 

Veď ako sám často hovoríte, Slovensko zažíva najťažšie krízy od II. svetovej vojny. Tak vás poprosím. 

autor je spolutvorca satirického politicastu Silný výber.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite