Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Berlin Manson: Musíme byť citlivejší na nespravodlivosť a aktívnejší v zasahovaní proti nej

.bibiána Kristína Danitová .spoločnosť

Kapela Berlin Manson sa vyjadrila prostredníctvom sociálnych sietí k napadnutiu v skalickom klube Orlovňa. Začali pripomienkou, že to, čo prežili oni, keď si pred koncertom chceli vyvesiť dúhovú vlajku, nie je nič v porovnaní s tým, čo prežíva LGBTI+ komunita.

Berlin Manson: Musíme byť citlivejší na nespravodlivosť a aktívnejší v zasahovaní proti nej pexels.com

„vieme o tom, a preto by sme radi pripomenuli, že toto nie je o zbytočnej punkovej kapele, ale o tom, že musíme byť omnoho citlivejší na nespravodlivosť každého druhu a omnoho aktívnejší v zasahovaní proti nej,“ vyjadrila sa kapela vyzývajúc k solidárnosti. 

V sobotu 10. decembra hrala v Orlovni punkrocková skupina Slobodná Európa. Po jej vystúpení sa na pódiu začala pripravovať kapela Berlin Manson. Keď si vyvesili na stôl s nástrojmi dúhovú vlajku s nápisom Antihomophobe Aktion, niektorým návštevníkom sa to nepáčilo. Kričali na nich, aby vlajku – prejav podpory LGBTI+ komunity – dali preč. Keď tak hudobníci neurobili, napadla ich skupina asi šiestich mužov. Útočníci jednému z muzikantov vytrhli z ucha náušnicu a spevákovi Adamovi Dragunovi zlomili sánku. Vo štvrtok musel podstúpiť operáciu.

„Väčšina návštevníkov minulotýždňového koncertu vyjadrila podporu kapele Berlin Manson.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite