Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo dobrého sa stalo v roku 2022?

.juraj Petrovič .spoločnosť .spoločnosť

Vojna Ruska proti Ukrajine stále prebieha. V parlamente sa odvoláva vláda. Robert Fico a Robert Kaliňák môžu o niečo spokojnejšie spávať, Mr. 363 Žilinka zrušil ich obvinenie zo zosnovania zločineckej skupiny. Napriek všetkým vyššie uvedeným zlým veciam sa ale v roku 2022 diali a dejú aj dobré veci. Niektoré z nich si pripomenieme.

Čo dobrého sa stalo v roku 2022? JAROSLAV NOVÁK/TASR 13. október 2022, Bratislava: Prezidentka Zuzana Čaputová vyjadruje solidaritu Romanovi Samotnému po tragédii pred podnikom Tepláreň.

začať musíme ale zlou vecou. Veľmi zlou. Pomätený mladík zavraždil pred LGBTI+ barom Tepláreň Matúša a Juraja a vážne zranil Radku len pár dní potom, čo pod autom opitého vodiča zomrelo šesť mladých ľudí na neďalekej autobusovej zastávke. To, čo nasledovalo, prekvapilo mnohých. Reakcia prevažujúcej väčšiny slovenských občanov bola prejavom solidarity s obeťami. Pochodu, ktorý sa konal deň po vražde, ako aj koncertu na pamiatku zavraždených mladých ľudí sa zúčastnili tisíce ľudí. Solidaritu s LGBTI+ vyjadrila mimoriadne ľudskou a prirodzenou reakciou prezidentka Zuzana Čaputová. Jej objatie majiteľa Teplárne Romana Samotného a neskrývané slzy dojatia pri stretnutí s ním ukázali tú ľudskejšiu a tolerantnejšiu tvár Slovenska. Snahy niektorých ultrakonzervatívcov obracať pozornosť iným smerom sa vo veľkej väčšine prípadov nestretli s úspechom. To, ako Slovensko zareagovalo na vraždu Matúša a Juraja, je rozhodne jedna z dobrých vecí roku 2022.

pomoc pri pomoci

Na Slovensku dlhodobo pokrivkáva pomoc ľuďom s rôznymi druhmi zdravotného postihnutia. Preto je dobrou správou, že v tomto roku došlo k posunu pri podpore tých, ktorí sa o ľudí so zdravotným postihnutím starajú. Podľa prezidenta Asociácie organizácií zdravotne postihnutých občanov SR Mareka Machatu boli najvýznamnejšou zmenou pre ľudí so zdravotným postihnutím v minulom roku dva pozmeňovacie návrhy z dielne poslankyne Jany Žitňanskej. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite