Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Väčšina Slovákov si želá víťazstvo Ukrajiny

.marian Jaslovský .spoločnosť

Pred niekoľkými týždňami sme sa na tomto mieste snažili trochu uviesť na pravú mieru zmätočný prieskum, z ktorého malo vyplývať, že väčšina Slovákov je za víťazstvo Ruska v Ukrajinskej vojne. Bol nielen zbytočný, ale priamo škodlivý, lebo táto doslova dezinformácia vrhla úplne zlé svetlo na Slovensko.

Väčšina Slovákov si želá víťazstvo Ukrajiny SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky

skutočnosť je však úplne iná, a potvrdzuje to nový prieskum Globsecu. „Konečne! Škoda len že kvôli zlej metodike a škále otázok v júlovom prieskume si o nás teraz celý svet myslí, že väčšina Slovákov fandí vo vojne Rusku,“ napísal na svoju facebookovú stránku Daniel Milo, ktorý Globsecu šéfoval a momentálne vedie na ministerstve vnútra oddelenie pre boj s hybridnými hrozbami.

„Na preskúmanie preferencií obyvateľov sme sa rozhodli využiť päťstupňovú škálu so slovnými kotvami, čiže jednotlivé stupne škály boli slovne popísané, ako je uvedené v tabuľke nižšie,“ uvádza sa v tlačovej správe k prieskumu. „Na uvedenej škále si víťazstvo Ukrajiny vo vojne želá celkovo takmer polovica respondentov (47%). Relatívne najviac odpovedí získala možnosť ,Určite víťazstvom Ukrajiny‘ (27%).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite