Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Esej: Osamelosť v dave

.tomáš Zálešák .spoločnosť .esej

Pandémia ustupuje neochotne, jej následky trvajú. K tomu krízové javy vrátane vojny na Ukrajine a náporu na ekonomiku. Psychologické a morálne dopady na veľké počty ľudí sa dajú očakávať, aj keby tomu nikto nepodkuroval idiotskou politikou... a to nie je všetko.

Esej: Osamelosť v dave KWIAT7/GETTY IMAGES Existuje samota, ktorú môžeme vyhľadávať, ku ktorej sa utiekame ako k útočisku pred zhonom aj pred davmi.

pandémia ustupuje neochotne, jej následky trvajú. K tomu krízové javy vrátane vojny na Ukrajine a náporu na ekonomiku. Psychologické a morálne dopady na veľké počty ľudí sa dajú očakávať, aj keby tomu nikto nepodkuroval idiotskou politikou... a to nie je všetko.

Buďme féroví: tou idiotskou politikou nie sú vinní len politickí predstavitelia. Ak zoberieme do úvahy len pandémiu, bolo by zaujímavé zmapovať, koľko protichodných informácií, nejasných, no pre istotu poplašným spôsobom podaných správ a zbytočného strašenia vyšlo od jej vypuknutia zo „serióznych“ médií, ba dokonca (hnevajte sa, koľko chcete) od odborníkov. Nehovoriac o tom, ako často sa odborné stanoviská miešajú s politickými záujmami. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite