Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kde je naša šanca?

.klára Jurštáková .spoločnosť

Žijeme v spoločnosti kde sa veľmi ťažko hľadá pravda, pretože je oveľa jednoduchšie podľahnúť algoritmom na internete, ktoré nás poznajú lepšie ako my sami a umelo vytvorenej realite, ktorú táto spoločnosť aktívne živí prostredníctvom sociálnych sietí a hlavne prostredníctvom dezinformácií, ktoré sa tam denne šíria.

Kde je naša šanca? SITA/AP Photo/Matt Rourke

nežijeme v realite, nevidíme reálne informácie, vidíme len veľmi malý výsek z nich. Systém je tak nastavený a jednotlivec je naň príliš slabý.

Všetkým je nám jasné, že je to živná pôda zla a to sa ukázalo počas Brexitu, pandémie covidu, pri vojne na Ukrajine a vlastne všade okolo nás. Napriek neuveriteľným zverstvám, ktoré vieme že sa na Ukrajine dejú, máme okolo seba ľudí, ktorí tomu ani len neveria. Pýtam sa čo viac je ešte treba vidieť, aby verili? Neviem na to odpovedať. Asi to nie je o videní ani o dôkazoch. 

V čom vidím zmysel? Má zmysel budovať komunity, udalosti a stretnutia kde sa šíria liberálne myšlienky, kde má priestor človek z akéhokoľvek backgroundu, kde existuje solidarita, otvorenosť a spoločný pozitívny zážitok. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite