Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Peter Hochschorner – Pán Dunaja, ktorý z rieky vyryžoval dosť zlata

.peter Matuška .spoločnosť .fenomén

Keď som dostal za domácu úlohu napísať niečo o športe na Dunaji, nemal som na výber. Musel som zavolať Petrovi Hochschornerovi a pozvať ho na pivo. Tomu staršiemu. Tomu, ktorý ako tréner z dunajskej vody vytrápil zo svojich dvojičiek Petra a Pavla tri zlaté olympijské medaily a jeden bronz. Bola to inak celkom dobrá príležitosť zagratulovať mu k sedemdesiatke. Vyzerá na menej.

Peter Hochschorner – Pán Dunaja, ktorý z rieky vyryžoval dosť zlata Boris Németh Peter Hoschorner býva v Petržalke. K Dunaju má blízko a využíva to na pravidelné splavy.

dnes už najstarší „Hochši“ na Dunaji vyrástol. Na pravom  petržalskom brehu ušiel z futbalovej Matadorky do Červenej hviezdy k vodákom. Tam vydržal, citujem, „asi jeden deň a dve hodiny“. Keď v „Červenke“ videli, čo robí na Dunaji, tak ho poslali na ľavý breh do Slávie UK. 

„Povedali mi, že nemajú čas zaoberať sa niekým, kto bude jazdiť súťažne. Že chcú robiť turistickú kanoistiku. Mal som asi 15 rokov a začal som chodiť do Karlovej Vsi do zátoky. Kanoistika ma začala strašne baviť,“ spomína Hochši na prvé kontakty s Dunajom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite