Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Waldemar Švábenský: Wildlife fotografia je o nekonečnej trpezlivosti

.marian Jaslovský .spoločnosť .fenomén

Waldemar Švábenský sa živí ako grafický dizajnér a fotograf, profesionálne sa venuje eventovej a koncertnej fotografii a fotka zároveň tvorí nezanedbateľnú časť jeho dizajnérskych realizácií, hlavne plagátovej tvorby.

Waldemar Švábenský: Wildlife fotografia je o nekonečnej trpezlivosti WALDEMAR ŠVÁBENSKÝ Chavkoš nočný je vták z čeľade volavkovitých. Aktivitu prejavuje v neskorších hodinách. Ozýva sa zvukom „kua“.

hovorí, že keď si potrebuje od práce oddýchnuť, je to opäť fotografia, zbalí ruksak s technikou a ide do lesa a oddychujem pri fotení zvierat a vtákov. A stáva sa tým, čomu sa hovorí wildlife fotograf. Medzi jeho obľúbené miesta patrí dunajská delta.

ako sa prihodilo, že si sa stal fotografom prírody?

Fotografia sa prelína s mojím profesionálnym životom už niekoľko rokov a zároveň je to nástroj môjho relaxu. Priviedol ma k tomu priateľ, dnes už nebohý Ľuboš Houška. Jedného dňa prišiel za mnou po radu, aký objektív si má kúpiť na fotenie vtákov a ja som si povedal, že by som to tiež rád skúsil. Bol to posun od krajinkárskej fotky, ktorej som sa relaxačne venoval dovtedy, bolo v tom niečo akčné, dobrodružné, priťahovalo ma to. A Ľuboš ma v tom podporil, bol rád, že bude mať parťáka na vychádzky do prírody, nechcelo sa mu chodiť samému. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite