Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Hej, rodina milá!

.lucia Páchniková .spoločnosť .spoločnosť

Psychické zdravie rodičov s deťmi skolabovalo už v decembri 2021. Prorodinná a protiinflačná politika, o ktorú sa snaží Igor Matovič z kresla ministra financií, stav duší slovenských rodín nevylieči.

Hej, rodina milá! ALEX LINCH/ISTOCK/GETTY IMAGES PLUS Psychické zdravie ľudí sa v našej spoločnosti podceňuje, pritom je pre človeka rovnako dôležité ako fyzické.

rodiny s deťmi majú za sebou viac ako dva bujaré roky života s pandémiou nového koronavírusu. Nie je to len fráza ani zbytočné preháňanie, keď sa povie, že rodičia so svojimi ratolesťami prišli z toho všetkého o zdravý rozum. Veď situácie, do ktorých sa počas intenzívneho obdobia covidu-19 dostávali, boli doslova na zbláznenie. 

všetko sa na nich zosypalo

Počas pandemických rokov sa rodičia s deťmi zaradili medzi najviac ohrozené skupiny obyvateľstva na Slovensku. Dôvodom je, že práve oni pocítili na vlastnej koži veľmi intenzívne strach z neznámeho ochorenia, ktoré koronavírus v čase príchodu a vypuknutia na Slovensku predstavoval, ale aj tvrdé dôsledky jednotlivých protipandemických opatrení, ktoré zavádzala vláda, aj lockdownov, ktoré s nimi súviseli. Nehovoriac o online dištančnom vzdelávaní či práci z domu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite