Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Učitelia zabojujú ešte pred letom

.lucia Páchniková .spoločnosť

Učitelia, ktorých už viac ako dva roky skúša pandémia či prichádzajúce deti z Ukrajiny, no najmä vláda, povedali dosť a idú bojovať za lepšie podmienky. Ich minister „asi pôjde s nimi“. Otázne je, či sa niečo s týmto „teátrom“ stihne v školstve dokázať ešte pred letnou prestávkou.

Učitelia zabojujú ešte pred letom freepik.com

neschopnosť mocných sa na Slovensku už tradične mení v štrajk. Bez ohľadu na to, o aký segment ide, vždy sa neriešenie problémov vyvrbí veľmi podobne. Zrejme je to jediný nástroj na to, aby niekto z tých, ktorí majú možnosť v tejto krajine niečo zmeniť alebo niečo vyriešiť, začali vôbec počúvať a vecami sa aspoň naoko seriózne zaoberať. Podobnú stratégiu zvolili aj školskí odborári. Nečudo, z ich strany je to zrejme logický krok. 

vyvrcholenie napätej situácie

Ak niekto niekomu niečo dlhodobo sľubuje, ľahko sa môže stať, že tomu, komu je sľubované, jedného dňa skrátka dôjde trpezlivosť a rupnú mu nervy. Dlhodobé sľubovanie totiž zaváňa ťahaním za nos a v konečnom dôsledku aj ku zisteniu, že dotyčný sľubovač si z človeka jednoducho robí (tvrdo povedané) hlupáka. Ak sa to stane opätovne, o to horšie. 

Podobne človek reaguje v situácii, keď je na jeho plecia toho nahádzaného priveľa, navyše bez akejkoľvek vďaky či podpory. Učitelia a ostatní školskí zamestnanci zažívali počas posledných viac ako dvoch rokov veľmi náročné obdobie. 

Okrem bežných problémov, na ktoré už boli hádam aj celkom „zvyknutí“, neskôr pribudlo vysporiadanie sa s novou nepoznanou situáciou – príchodom covidu-19, ktorý školstvo a vyučovanie značne postihol. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite