Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bič na Putina & spol.

.vladimír Monček .spoločnosť .politika

Na predstaviteľov putinského režimu treba udrieť tam, kde to bolí. Je načase prijať Magnitského zákon. Vladimír Kara-Murza, ruský opozičný politik, v jednom z rozhovorov pre PBS Frontline povedal, že Putin sa naozaj bojí len dvoch vecí.

Bič na Putina & spol. DREW ANGERER/GETTY IMAGES 27. júl 2017 Washington, USA: Bill Browder, zakladateľ a výkonný riaditeľ Hermitage Capital Management.

tou prvou sú masové demonštrácie v uliciach ruských miest proti jeho režimu. Tou druhou sú sankcie cielené na jednotlivcov z okruhu predstaviteľov režimu a oligarchov. Teda sankcie podľa Magnitského zákona.

Bill Browder sa narodil do ľavicovo zmýšľajúcej americkej rodiny. Jeho dedo Earl Browder v 20. rokoch žil v Sovietskom zväze. Keď sa vrátil do Spojených štátov stal sa predsedom americkej komunistickej strany, za ktorú aj neúspešne kandidoval na prezidenta. Mladý Bill sa vzbúril proti tomuto rodinnému dedičstvu zaujímavým spôsobom – vybral si to najkapitalistickejšie povolanie, aké mu napadlo. Rozhodol sa stať investičným bankárom. 

Vyštudoval ekonómiu na University of Chicago a získal MBA na Stanforde. Po škole sa zhodou náhod dostal krátko po roku 1989 ako poradca do Poľska a rýchlo si uvedomil obrovskú príležitosť, ktorú poskytujú krajiny strednej a východnej Európy po páde železnej opony. V roku 1996 založil investičnú spoločnosť Hermitage Capital Management, ktorá investovala v Rusku. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite