Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Katka Koščová: Nebavme sa o hudbe

.marian Jaslovský .spoločnosť .spoločnosť

Stretli sme sa v prešovskom Dubline dosť skoro ráno – so svojím manželom a manažérom Mišom Pivovarom tam chodia na kávu každú stredu po tom, čo porozvážajú deti do školy a do škôlky. Je to ich rituál a zároveň jedna z možností socializácie – stretávajú sa tu s ľuďmi podobných názorov.

Katka Koščová: Nebavme sa o hudbe Vlastimil Slavik

nevideli sme sa niekoľko rokov a prehľad o tom, čo Katka robí, som mal z jej facebooku. Medzitým sa vyzúril covid a Rusi vtrhli na Ukrajinu. A práve pandémia spôsobila, že sa z facebooku odstrihla: „Robilo mi to vyslovene zle, mala som hrozné stavy a myslím, že to bolo jedno z najlepších rozhodnutí v mojom živote,“ hovorí. „Profil síce mám, ale repostujem naň len príspevky z instagramu, kde si už žijú po svojom. Našťastie, antivaxerov v rodine som riešiť nemusela, máme rovnaké názory. A s priateľmi sa dá vždy porozprávať zoči-voči, aj keď celkom rovnaké názory nemajú.“

Kedysi sa hudobníci, ktorí sa dlho nevideli, rozprávali o hudbe, čo majú nové, s kým hrajú, poklebetili si o svojich spoluhráčoch. Dnes je to očividne inak, hneď na začiatku rozhovoru mi povedala, že sa o hudbe vlastne ani nemusíme baviť. „Počas pandémie som neurobila nič, čo by stálo za zmienku. A návratu do normálu sa trochu bojím,“ priznáva. Kedysi sme stíhali veľa koncertov mesačne. Dnes, keď ideme na otočku do Bratislavy, tak som unavená, ako keby sme cestovali celý týždeň. Asi sme si odvykli.“

Takže sa namiesto hudby rozprávame o dezinformáciách, lebo Katka Koščová vždy patrila medzi tých, ktorí majú rozum na pravom mieste. „Spozorovala som to už pri referende za rodinu,“ hovorí. „Úplne vážne hovorili o veciach ako juvenilná justícia, vlastne aj preto bolo to referendum. Vtedy som si uvedomila, že sa čosi deje a už sa to začalo valiť, celá tá propaganda. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite