Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nástenkový tender bledne závisťou alebo farmárom bezostyšne klamú

.patrik Magdoško .spoločnosť

Slovenská republika je často v začarovanom kruhu tvorenom spomienkami na „staré dobré časy“. Rovnako konanie najvyššieho vedenia ministerstva pôdohospodárstva pripomína časy, keď na čele republiky stáli strany Smer, SNS a HZDS. Za čias tejto vlády sa stala i známa kauza nástenkového tendra. Nuž a súčasné vedenie ministerstva pôdohospodárstva je za takýmito časmi zjavne nostalgické.

Nástenkový tender bledne závisťou alebo farmárom bezostyšne klamú SITA/Branislav Bibel Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan počas prestávky v rámci rokovania 43. schôdze vlády SR.

stačil jeden článok o tom, ako štátny tajomník ministerstva pôdohospodárstva Milan Kyseľ pridelil na ochranu pred morom ošípaných šiestim vlastným prasatám dotáciu, ktorá 20-násobne prevyšovala ich reálnu cenu.

Dnes už štátnym tajomníkom nie je. Zdalo by sa teda, že všetko bude v poriadku, že minister Vlčan sa postaral o to, aby z funkcie odišiel človek, ktorý závažne pochybil. Lenže nič nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá. Mailová komunikácia, ktorú sa nám podarilo získať, hovorí o tom, že toto netransparentné použitie dotácie, ľudovo nazývané sprostá krádež, bolo organizované ľuďmi z najbližšieho okolia ministra Vlčana a že samotný minister o tom musel vedieť a keď nie, tak je na mieste otázka, prečo sa obklopil ľuďmi, ktorí konajú poza jeho chrbát.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite