Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Generál Macko: Muž s mentálnou výbavou Kremľa - Žilinka

.pavel Macko .spoločnosť

Málokedy sa vidí, že ústavný činiteľ, zo zákona apolitický generálny prokurátor, oznámi svoju zahranično-politickú pozíciu statusom na sociálnej sieti. Svojím antisystémovým a protizápadným priaznivcom oznámil, že on nedopustí uzavretie medzinárodnej zmluvy. Tí už ho glorifikujú priamo pod jeho príspevkom.

Generál Macko: Muž s mentálnou výbavou Kremľa - Žilinka SITA/Branislav Bibel

celá vec by sa dala uzavrieť konštatovaním, že Žilinka má právo dať pripomienky v medzirezortnom konaní, ale nemá právo veta. O súlade, či nesúlade návrhu zmluvy s Ústavou SR rozhoduje výlučne Ústavný súd SR. 

Potrebujeme generálneho prokurátora, ktorý je apolitický a nestranný, stíha zločincov a dozerá nad dodržiavaním zákonov. Politických cirkusantov tu už máme dosť. Generálny prokurátor nám nemá čo oznamovať svoje politické stanoviská o svojej predstave našej zahraničnej a bezpečnostnej politiky a určovať, čo potrebujeme pre našu bezpečnosť. Generálny prokurátor nie je vojenský generál a Žilinka si asi pomýlil dobu a krajinu. 

Štandardný proces medzirezortného pripomienkovania dôležitej zmluvy sa po jeho facebookovom vstupe zmenil  na politickú prekáračku a boj o civilizačné ukotvenie Slovenska. Mnohí budú namietať, že si len robí svoju prácu. Bola by to pravda, keby do svojich pripomienok nevnášal politiku, hodnotiace súdy a dokonca vojensko-taktické úvahy. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite