Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rudolf Zajac: Zachráň sa kto môžeš!

.rudolf Zajac .spoločnosť .spoločnosť

Slovensko znova láme rekordy v covide. Máme druhú alebo tretiu najhoršiu zaočkovanosť v EÚ, lámeme rekordy v počte infikovaných, a žiaľ, aj zomretých. Sme vari jediná krajina v civilizovanej časti sveta, kde vláda zložená z triapol koaličných strán, pretože Za ľudia už ťažko nejakou celou stranou sú, pôsobí tak chaoticky, nejednotne, ako by povedali Rusi, „prosto glupo“.

Rudolf Zajac: Zachráň sa kto môžeš! BRANISLAV BIBEL/SITA 15. november 2021 Bratislava: Minister financií Igor Matovič s úsmevom na perách a za podpory vládnych poslancov zadlžuje ešte i vnúčatá detí, ktoré sa ani len nestihli narodiť.

navyše sme asi jediná krajina na svete, kde opozícia pandémiu používa ako nástroj politického boja. Akoby si neuvedomovala, že antivaxerský postoj, ktorý zjavne jedinci typu Fico a Blaha a čiastočne aj Pellegrini zastávajú, zjavne vyhovuje pandémii a jej najsilnejšej zbrani, smrti.

Pandémii vyhovujú aj nekonečné rozpory v koalícii o tom, ako postupovať. Výsledkom je, že postupujeme asi najhlúpejšie v Európe. Nevieme si nijako predstaviť, ako vodcovia štyroch koaličných strán riešia medicínsky postup pri operácii slepého čreva, alebo pri konzervatívnej liečbe ulceróznej kolitídy. Zrazu pri covide-19 akoby pobrali všetku múdrosť sveta. To môže byť dôvod, že  iba preto dodnes nevyhodili celú suitu Úradu pre verejné zdravotníctvo na čele s Jánom  Mikasom. Asi preto môžu byť ministrami zdravotníctva ľudia ako Marek Krajčí a Vladimír Lengvarský, jeden za osemnásť a druhý za dvadsať bez dvoch. A vrcholom je, že práve preto môže človek, ako je Igor Matovič, robiť ministra financií.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite