Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Prahe sa konala posledná rozlúčka s Miroslavom Žbirkom, prišli mnohé známe tváre vrátane Čaputovej či Babiša

.sita .spoločnosť

Smútočný obrad od začiatku sprevádzali Žbirkove najväčšie hity.

V Prahe sa konala posledná rozlúčka s Miroslavom Žbirkom, prišli mnohé známe tváre vrátane Čaputovej či Babiša SITA/Alexandra Čunderlíková Ľudia počas tichej spomienky zapálili sviečky aj na lavičke na bratislavskom Račianskom mýte, na ktorej ako 15-ročný sedával a hrával zosnulý spevák, skladateľ, textár a hudobník Miroslav Žbirka svojim kamarátom na gitare.

stovky ľudí v piatok v Prahe zavítali na poslednú rozlúčku s legendárnym slovenským spevákom a skladateľom Miroslavom Žbirkom, ktorý zomrel 10. novembra na zápal pľúc. Ako však referuje web TV Nova, do obradnej siete krematória v mestskej časti Strašnice vpustili iba pozvaných hostí.

Verejnosť mohla sledovať priebeh smútočného obradu na obrazovkách pred krematóriom alebo na Žbirkovom oficiálnom facebookovom profile. Medzi pozvanými hosťami, ktorí sa dostali dnu, nechýbala slovenská prezidentka Zuzana Čaputová či dosluhujúci český premiér Andrej Babiš. Zo známych tvárí prišli na pohreb napríklad hudobný skladateľ Jan Ponocný, speváci Petr Janda, Vašo Patejdl a Jožo Ráž, herci Václav Neckář, Petr Rychlý alebo Matěj Ruppert, herečka Jitka Čvančarová alebo slovenský režisér Juraj Jakubisko.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite