Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dáta bez pátosu: Predstavte si takéto správy k delte

.dáta bez pátosu .spoločnosť

Za posledný týždeň stúpol počet pacientov o 150, priemerne o 22 denne.

Dáta bez pátosu: Predstavte si takéto správy k delte

oproti včerajšku, keď sme mali najviac pacientov s potvrdeným kovidom = 980, KLESOL ich počet dnes o 14. Počet pacientov sa zdvojnásobil za posledné 3 týždne.

Za posledný týždeň stúpol počet pacientov o 150, priemerne o 22 denne. Minulý rok sa počet pacientov na číslo 980 (25. októbra) zdvojnásobil za 1 týždeň = 3 krát rýchlejšie. Minulý rok bol nárast v tomto čase 66 denne - 3 krát viac.

Pokles pacientov je spôsobený do určitej miery 8 úmrtiami a do značnej miery vysokým počtom prepustených pacientov, ktorým sa POLEPŠILO. Z nemocnice odišlo včera domov približne 156 pacientov, čo predstavuje približne každého šiesteho-siedmeho zo včerajšieho stavu.

Najviac pacientov = 14 ubudlo v najpostihnutejšom Prešovskom kraji, kde klesol počet pacientov z 244 na 228. Mierne rastie počet pacientov v Košickom a v Žilinskom kraji, čo je v súlade s očakávaniami. Rastie tam počet pozitívnych prípadov rýchlejšie ako v iných krajoch.Pokles nastal napriek tomu, že do nemocníc prijali včera spolu približne 150 pacientov s ťažkosťami s kovidom. Denne priemerne prijmú nemocnice na Slovensku spolu asi 500 pacientov na hospitalizáciu (za rok máme 150 tisíc hospitalizácií).

Kovidoví pacienti predstavujú zvlášť v postihnutých regiónoch výraznú záťaž na príjme, na oddeleniach, pre všetok zdravotnícky personál. 80% pacientov sú neočkovaní pacienti.

Počet pacientov na JIS a umelej pľúcnej ventilácii je 236, naďalej rastie a spôsobuje v postihnutých okresoch rast vyťaženia kľúčového personálu v nemocniciach. Je možné, že Vám odložili plánovanú operáciu. To preto, že anesteziológ stráži spánok ventilovaných a málo spáva a preto nemôže ísť uspať Vás, aby Vás náhodou neuspal zle. Je predpoklad, že si na Vás nájde čas budúci rok. Trpezlivosť ruže prináša.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite