Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prvý dobrodruh

.juraj Malíček .spoločnosť .osobnosť

Dalo sa to čakať. Osemdesiatosem nie je ani štyridsať, ani šesťdesiat a v Belmondovom prípade naozaj môžeme hovoriť aj o výrazne podlomenom zdraví.

Prvý dobrodruh JEAN CLAUDE MALLINJOD/INA/GETTY IMAGES

minimálne po roku 2001, keď ho mŕtvica vrátila na začiatok v tom zmysle, že sa musel učiť znova rozprávať aj chodiť. Napriek dlhej rehabilitácii, a vôbec následkom, sa ešte v roku 2002 naposledy ožení, v roku 2003 sa stane otcom a v roku 2008 sa stihne nielen naposledy rozviesť, ale predovšetkým nakrúti svoj herecký testament.

Film sa volá Muž a jeho pes, u nás mal premiéru v roku 2009 a myslím, že som bol v kine najmladší. Niežeby nás tam bolo nejako extrémne veľa, skôr naopak, to je však pochopiteľné, legendy už do kín nemusia priťahovať davy. Dôležitý je ten film. Výborný kus, bilančná dráma, naozaj nakrútená ako rozlúčka pred zatvorenou oponou. Cynik vo mne si nemôže odpustiť poznámku o tom, ako veľmi emocionálne tlačí na pílu. Lúči sa v ňom viac Michel Poiccard ako Bruno Ferrari či Bob Saint-Clare a je to dôležité preto, že moja generácia dnešných plus-mínus päťdesiatnikov vyrástla práve na tých jeho filmoch, v ktorých bol hlavne za akčného a komediálneho hrdinu. Videli sme všetko, čo sa k nám v tých osemdesiatkach dostalo, respektíve to, čo už tu bolo zo šesťdesiatok a sedemdesiatok a so železnou pravidelnosťou sa objavovalo v kine a v telke. Zmes už starších a vtedy nových filmov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite