Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Naozaj zomrú všetci zaočkovaní do dvoch rokov?

.norbert Žilka .spoločnosť

Internetom sa šíri, že zaočkovaní musia do dvoch rokov zomrieť. Vakcína nás vraj robí zraniteľnými proti novým variantom, znie rozsudok. Čo viac si mohli milovníci trilerov o vražedných vakcínach želať? Už len, aby to bola pravda. Ale na tej vlastne už nezáleží.

Naozaj zomrú všetci zaočkovaní do dvoch rokov?

za posledné mesiace sa vakcíny proti covid-19 stali symbolom strachu a nebezpečenstva. Niektorí by uvítali, keby sa na ich obaloch objavila lebka s prekríženými kosťami. Strach sa tu natoľko udomácnil, že kolektívna imunita sa stáva fikciou. A do toho vstúpil profesor Luc Montagneir, osobnosť virologického výskumu.

Objaviteľ pôvodcu AIDS je známym odporcom očkovania. Podľa neho je práve očkovanie dôvodom, prečo vznikajú nové varianty. V tom sa určite nemýli, no úplne rovnaký účinok má aj prirodzená infekcia. Ak je vírus pritlačený prostredníctvom imunitného systému do kúta, tak sa bráni. A mutácie sú jeho efektívnou obranou. Logika nás nepustí: ak to dokáže vakcína, poľahky to zvládne aj vírus.

Podľa mnohých zdrojov Montagneir nikdy nepovedal, že ľudia pre očkovanie zomrú do dvoch rokov. Ak by niečo také zverejnil, dostal by sa pod paľbu kolegov. A to z jedného celkom prozaického dôvodu: nik nemá vešteckú guľu a nemôže tušiť, čo bude o dva roky. Ani nositelia Nobelových cien nemajú túto výsadu. Pravdepodobne sa informácia postupne modifikovala, aby nadobudla dostatočné katastrofické rozmery. Jeden rok by pôsobil nedôveryhodne a pri troch rokoch sa výrazne znižuje efekt strašenia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite