Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Podcast Migračný kompas: Suseda z Košíc

.redakcia .spoločnosť

Rozprávať sa budeme s Tuoi Nguyen Thi z Vietnamu, ktorej ale na Slovensku nikto nepovie inak ako Viki.

Podcast Migračný kompas: Suseda z Košíc

s Viki sme v uplynulých mesiacoch spolupracovali na projekte KapaCITY – podpora integrácie cudzincov na lokálnej úrovni, v rámci ktorého pôsobila ako kultúrna mediátorka. Zamestnancom a zamestnankyniam samospráv na sociálno-právnom tréningu osobne predstavila svoju skúsenosť cudzinky žijúcej v Košiciach, sprostredkovávala pre nás kontakt s vietnamskou komunitou, ale zaujímala sa tiež o otázku poskytovania kvalitných a zrozumiteľných informácií smerom k cudzincom.  

Podcast občianskeho združenia Liga za ľudské práva, ktorý sa venuje migrácii a príbehom utečencov. 

Hostka diskusie: Tuoi Nguyen Thi, zdravotná sestra a spolumajiteľka vietnamskej reštaurácie v Košiciach 

Moderuje: Michaela Dojčinovičová, právnička OZ Liga za ľudské práva

čo je to „Migračný kompas“?

podcast z dielne Ligy za ľudské práva, občianskeho združenia, ktoré podporuje utečencov a iných cudzincov žijúcich na Slovensku. 

čo je cieľom podcastu?

Venuje sa témam migrácie, integrácie cudzincov a azylu. Liga za ľudské práva sa dlhodobo usiluje zlepšiť informovanosť verejnosti a lídrov, ktorí ovplyvňujú nastavovanie politík v oblasti migrácie. Poslucháčov prevedú rôznymi témami, ktorým sa v Lige aktuálne venujeme. Spolu s odborníkmi a odborníčkami sa na nich pozrieme viac zblízka. Niektoré epizódy podcastu Vám prinesú priamo hlas našich zaujímavých susediek a susedov, ktorí sa na Slovensku nenarodili, ale tu s nami žijú.

ako vznikol Migračný kompas?

Prvá séria Migračného Kompasu vznikala v rokoch 2019 a 2020 a mala 24 častí. Podcast sprevádzal ľudí rôznymi témami od základných pojmov až po rôzne expertné analýzy v oblasti migrácie, a to prostredníctvom zaujímavých rozhovorov s odborníkmi v tejto oblasti, ako aj ľuďmi, ktorí zdieľali svoj osobný príbeh. 

V roku 2021 spúšťame druhú sériu podcastu Migračný kompas. Priblížime vám témy, ktorým sa v Lige podrobnejšie venujeme. Zaujíma vás, či majú cudzinci možnosť čerpať sociálne dávky, alebo ako je systéme pripravený, keď nastupuje do slovenskej školy dieťa, ktoré nehovorí dostatočne alebo vôbec po slovensky? Niektoré epizódy podcastu Vám prinesú priamo hlas našich zaujímavých susediek a susedov, ktorí sa na Slovensku nenarodili, ale tu s nami žijú. S nami si môžete vypočuť ich príbeh.

Podcast Migračný kompas pripravujeme v spolupráci s EITD Studio - Nová Cvernovka.

Počas pandemických opatrení sme tieto epizódy nahrávali online, usilujeme sa však o čo najlepšiu kvalitu zvuku pre vás.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite