Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rakety teroristov z Gazy namierené na civilné obyvateľstvo Izraela nie sú ničím ospravedlniteľné

.redakcia .spoločnosť

Jednoznačne odsudzujeme trvajúce masívne ostreľovanie civilných oblastí južného acentrálneho Izraela zo strany militantných organizácií Hamas aIslamský džihád z Gazy. Nič nemôže ospravedlniť už takmer 1.500 rakiet vypálených na najhustejšie obývané oblasti metropol Ašdod, Tel Aviv, Herzliya, Netanya, či dokonca Jeruzalem. Za vrchol absurdnosti považujeme rakety militantov namierené na Jeruzalem, ktorý je islamom deklarovaný ako tretie najsvätejšie miesto so značnou populáciou príslušníkov tohto náboženstva.

Rakety teroristov z Gazy namierené na civilné obyvateľstvo Izraela nie sú ničím ospravedlniteľné SITA/AP Photo/Adel Hana

sklamanie vyjadrujeme aj z interpretácie týchto udalostí väčšinou slovenských médií. Izraelu, ktorý sa od začiatku tohto konfliktu bráni a zameriava sa na likvidáciu vojenskej infraštruktúry teroristov, je kladená rovnaká morálna vina ako teroristom Hamasu a Islamského Džihádu za cielené ostreľovanie civilných oblastí. Formulácie, hovoriace o „špirále násilia“, alebo kladúce Izrael na prvé miesto v titulkoch hovoriacich o násilí na nevinnom obyvateľstve, považujeme za nekorektnú manipuláciu mienky tej časti verejnosti, ktorá nepozná zložitosť tohto konfliktu. Tieto formulácie sú neakceptovateľné, niekedy hanebné až podlé.

Je nepredstaviteľné, že by civilné obyvateľstvo ktoréhokoľvek európskeho štátu bolo vystavené ostreľovaniu a vinník by nebol zastavený. Ak je nevyhnutné, tak aj s použitím donucovacích prostriedkov. Je nepredstaviteľné, že by ktorýkoľvek európsky štát také niečo nečinne toleroval a nebránil sa.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite