Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lieková agentúra ešte nedospela k záveru, či vakcína od AstraZenecy spôsobuje krvné zrazeniny, ŠÚKL je za očkovanie Astrou

.tasr .spoločnosť

Európska agentúra pre lieky (EMA) ešte nedospela k záveru, či vakcína proti koronavírusu od spoločnosti AstraZeneca spôsobuje krvné zrazeniny. Vedenie EMA sa tak vyjadrilo v utorok, krátko po tom, ako popredný predstaviteľ tejto liekovej agentúry uviedol, že medzi zmienenou očkovacou látkou a tvorbou zrazenín existuje jasná súvislosť.

Lieková agentúra ešte nedospela k záveru, či vakcína od AstraZenecy spôsobuje krvné zrazeniny, ŠÚKL je za očkovanie Astrou AP Photo/Alvaro Barrientos

EMA uviedla vo utorňajšom vyhlásení, z ktorého citovala agentúra AFP, že jej výbor pre bezpečnosť liečiv „zatiaľ nedospel k záveru“, pričom očkovaciu látku a súvislosť s tvorbou zrazenín „momentálne ešte skúma“. EMA spresnila, že výsledok oznámi na tlačovom brífingu, ktorý usporiada hneď ako bude toto skúmanie ukončené.

„To sa momentálne očakáva zajtra (7. apríla) alebo vo štvrtok 8. apríla,“ dodala agentúra.

výsledky nie sú

EMA sa takto vyjadrila krátko po tom, ako šéf jej vakcinačnej stratégie Marco Cavaleri povedal, že medzi vakcínou proti koronavírusu od spoločnosti AstraZeneca a krvnými zrazeninami existuje „jasná“ súvislosť. Dodal pritom, že samotná EMA túto informáciu oznámi v najbližších hodinách.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite