Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Reportáž z trenčianskej pôrodnice: Otec pri pôrode nie je rozmar ani počas pandémie

.michal Oláh .reportáže .reportáž

Strach z infikovania novorodenca počas pobytu v nemocnici. Nedostatok anestéziológov, ktorí môžu rodičke podať epidurál. A neprítomnosť blízkej osoby pri pôrode – to sú obavy budúcich mamičiek. Ako si s nimi poradila pôrodnica v Trenčíne?  

Reportáž z trenčianskej pôrodnice: Otec pri pôrode nie je rozmar ani počas pandémie Boris Németh Michaela Čaňová prekonala covid-19 v siedmom mesiaci tehotenstva s ľahkým priebehom. Dieťatko sa jej narodilo úplne zdravé.

zvoníme na štvrtom poschodí gynekologicko-pôrodníckej kliniky Fakultnej nemocnice v Trenčíne. Milá sestrička v ružovej uniforme nás posiela o poschodie nižšie za prednostom Petrom Kaščákom, ktorý práve operuje. V príjemnej čakárni zariadenej ako bežná obývačka potom robíme spoločnosť dvom párom s novorodencami v náručí. Všade je neobyčajné ticho.

Po štvrťhodine otvára veľké sklenené dvere doktor Kaščák. Klinike šéfuje už trinásty rok a pozýva nás na oddelenie medzi budúce mamičky. Doktor Kaščák je známy brat ešte známejšieho organizátora kultového festivalu Pohoda Michala Kaščáka. Dozvedeli sme sa, že tu v Trenčíne ako jediní na Slovensku nezakázali prítomnosť otca alebo iného blízkeho človeka pri pôrode ani počas pandémie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite